Vaihtaakko kylmäalalle töihin vai eikö?

Vaihtaakko kylmäalalle töihin vai eikö? - SFT Finntekniikka Oy

Varmaan jokainen meistä miettii jossain vaiheessa uraansa, mitähän sitä isona tekisi? Nykypäivänä tuntuu, että työpaikat ovat vähän kiven alla ja vakituisen työpaikan saaminen on lähinnä sama kuin lottovoitto. Toisaalta vakituinen työpaikka tarkoittaa; aina samoja naamoja, samaa työpistetä ja samaa juttua päivästä ja vuodesta toiseen. Uutta olisi into oppia ja tehdä, mutta asuntolaina ja muut syyt kuitenkin muistuttavat riskeistä lähteä nykyisestä työstä. Kuulostavatko nämä tutuilta?

Meillä SFT Finntekniikalla on vakituisia työsuhteita ja jokainen päivä on erilainen. Joka päivä vastassa on uusi työkohde, uudet asiakkaat, uudet ongelma ja uudet ratkaisut. Meiltä löytyy myös oman alansa ammattilaiset ja mahtavat työkaverit ja esimiehet, jotka oikeasti välittävät alaisistaan.

Yle julkaisi 14.10.2020 ison lehtijutun kylmäalan jatkuvasta työvoimapulasta. Töitä olisi pilvin pimein, mutta osaajia puuttuu. Tähän vaikuttaa esimerkiksi se, että EU:n uusi asetus vaatii kauppoja käytännössä uusimaan kaikki kylmälaitteensa vuoteen 2030 mennessä, koska vanhojen laitteiden kylmäaineet eivät vastaa nykyistä direktiiviä. Uusi asetus ja sen siirtymäaika tulevat tarkoittamaan paljon työtä kylmäalan toimijoille tällä vuosikymmenellä. Ylen uutista lainaten: ”Meillä on talotekniikka-alan parhaat vuosiansiot ja työllisyys on taattu seuraavat viisitoista vuotta.”

Parasta tässä tilanteessa on, että tämän alan voi opiskella oppisopimuksella, niin kuin minä teen tällä hetkellä. SFT Finntekniikalla oppisopimuskoulutusta on käytetty jo vuodesta 1997 lähtien, joten kokemusta ja tukea täältä löytyy asian parissa. Oppisopimustyöntekijän ei tarvitse murehtia aikaisempaa koulutusta, eikä sitä, onko varaa lähteä opiskelemaan, kun opiskelun voi suorittaa palkallista työtä tehdessä.

Hyviä tekijöitä tarvitaan jatkuvasti lisää, joten kannustan kylmäalan pariin, oli sinulla koulutusta tai ei. Riittää, että asenne on kohdallaan ja löytyy kiinnostusta alaa kohtaan. Nyt jos koskaan on aika harkita muutosta!

Jäätävää ammattitaitoa ja asennetta tarjosi tällä kertaa:

Mikael Takamaa
kylmäasentaja
SFT Finntekniikka