Kaupan kylmä

Toteutamme kokonaisvaltaista kylmäsuunnittelua ja -urakointia kauppojen käyttöön. Suunnittelemme, mitoitamme ja urakoimme asiantuntijoidemme toimesta kylmälaite- ja jäähdytysjärjestelmätoteutukset alusta loppuun.

Kokeneet suunnittelijamme toteuttavat kauppojen ja myymälöiden kylmäsuunnitelmat ja -mitoitukset, joissa huomioidaan kokonaisvaltaisesti asiakkaidemme käyttötarpeet sekä kylmälaitteita ja –urakointia säätelevät lainsäädännön (F-kaasuasetus) vaatimukset energiatehokkuuden ja ympäristön osalta. Urakoinnit toteutetaan tekemiemme suunnitelmien ja mitoitusten mukaan ammattitaitoisten asentajiemme toimesta. Huolellisen suunnittelun ja kylmäurakoinnin tuloksena asiakkaamme saavat toimivan ja energiatehokkaan kylmälaitteiston.

Kylmäsuunnittelu ja -mitoitus

Suunnittelu alkaa asiakkaan tarpeen ja prosessin kartoituksesta. Asiakkaan kanssa käydään läpi eri vaihtoehtoja järjestelmän toteutuksesta, joiden perusteella tehdään mitoitukset, tämän jälkeen prosessi jatkuu tarjouslaskentaan.

 

Suunnitteluun, mitoitukseen, laskentaan ja urakointiin osallistuu usein useampi henkilö koko toimitusketjusta, esim. asiakas, meidän myyntitiimi, asentajamme ja laitetoimittaja.

Kaupan kylmä- Kylmälaitteet -Palvelu - SFT finntekniikka Oy
Kylmäurakointi - Kaupan kylmä - SFT finntekniikka Oy

Kylmäurakointi

Tarjouslaskennan jälkeen siirrytään voitetun tarjouksen jälkeen urakointiin. Urakan sisällön mukaan tehdään asennussuunnitelmat, joiden mukaan työt etenee. Normaaliin urakkaan kuuluu laitteiden toimitus, putkitukset sekä eristykset, sähkölaitteiden ja automatiikan kaapeloinnit, järjestelmän koekäytöt ja käytönopastukset sekä takuuajan huollot.

 

Suunnitteluun, mitoitukseen, laskentaan ja urakointiin osallistuu usein useampi henkilö koko toimitusketjusta, esim. asiakas, meidän myyntitiimi, asentajamme ja laitetoimittaja.

Kylmälaitteet

Kaupan energiatehokkuus syntyy eri taloteknisten järjestelmien sekä kylmäjärjestelmän tehokkaasta yhteiskäytöstä. Eri suunnittelualojen yhteistyö on välttämätöntä, että saavutetaan energiatehokasratkaisu. Kylmätehoa saadaan pienenemmäksi käyttämällä kalusteissa ovia ja kansia. Energiatehokkuutta lisäävät taajuusmuuttajat sekä EC-moottorit.

 

Elintarvikemyymälän koosta riippuen kylmälaitteistojen ratkaisuja voi olla useita tai niiden yhdistelmiä.  Hyperluokan myymälöissä käytössä on luonnollinen kylmäaine hiilidioksidi R744. Hiilidioksidi sopii käytettäväksi minkä kokoluokan kaupassa tahansa. Suurissa myymälöissä, joiden pinta-ala on 1000 mᒾ tai yli, hiilidioksidi on matalan GWP-arvonsa ansiosta ainoa varteenotettava vaihtoehto. Pienissä 100-100m2 kokoisissa elintarvikemyymälöissä käytetään omakoneellisia kalusteita lauhdelämmön liuoskiertoisella talteenotolla ns.  waterloop- kylmäjärjestelmä.

 

sft-laitekuvat-052

Asiakkaamme suosittelevat

Huoltopäivystys 24/7

Käytössänne merkkiriippumaton kylmälaitteiden huollon puhelinpalvelumme, joka päivystää vuoden jokaisena päivänä.

050 5522 541