SFT:llä tapahtuu!

SFT Finntekniikka Oy on ostanut Suomen Tilasäiliö Oy:n liiketoiminnan

Muellerin tilasäiliöt saa nyt suoraan SFT Finntekniikalta liiketoimintakaupan myötä. SFT pystyy nyt tarjoamaan asiakkaille alan kokonaisvaltaiset palvelut.

– Asiakkaat voivat tästä lähtien tilata sekä tuotteet että niiden asennuksen ja huollon selkeästi yhdestä ja samasta paikasta. Meillekin on mutkattominta, kun koko tilasäiliöliiketoiminnan ketju hoidetaan yhdessä yrityksessä, yhtiön pääosakas Janne Laakso toteaa.

Toimitusjohtaja vaihtuu – vetovastuu nuoremmille

SFT Finntekniikan perustaja ja toimitusjohtaja Erkki Laakso jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Hän jatkaa vielä työtä yrityksen hallituksessa ja nykyisten projektien sekä asiakkaidensa parissa, mutta asiakkuuksien hoito siirtyy vähitellen Janne Laaksolle. Yhtiön toimitusjohtajana aloittaa vuoden 2021 alussa Jyri Peuranen, joka on vastannut tähän asti yrityksen taloushallinnosta.

– Jyri on myös yrityksen osakas ja oikea henkilö ottamaan yrityksen hallinnon haltuunsa. Mielelläni annan nuoremman sukupolven jatkaa tästä eteenpäin, Erkki Laakso sanoo.

– Saamme organisaation johdon vahvuudet esiin, kun jokaisella on oma vastuualueensa. Jyri Peuranen hoitaa taloushallinnon ja huolehtii yrityksen markkinoinnista ja kasvustrategiasta. Janne Laakso on erikoistunut tilasäiliöiden myyntiin ja huoltoon.

Suuriin puukenkiin

Erkki Laakso on perustanut SFT Finntekniikka Oy:n tammikuussa 1997. Hänen mukaansa alan muutos, muun muassa kylmälainsäädäntö, on ollut jatkuvaa.

– Nykyään etävalvonnalla on iso rooli. Hälytykset tulevat meille etänä, jolloin pääsemme välittömästi huoltotöihin. Joskus raportoimmekin asiakkaalle vasta jälkikäteen, että olemme korjanneet häiriön, Erkki
Laakso kertoo. Jyri Peuranen kokee astuvansa vaativaan rooliin.

– Erkki jättää täytettäväksi suuret puukengät. Hänellä on pitkä kokemus ja syvä asiantuntemus alalta. Oma vahvuuteni on nimenomaan yrityksen hallinto ja strategian johtaminen. Toki yhtiö on itsellenikin tuttu jo
vuosien ajalta, Jyri Peuranen summaa.

– Odotamme liikevaihdon nousevan jonkin verran, mutta vuodet eivät ole veljeksiä. Seuraamme muun muassa koronan vaikutuksia maitotilojen investointihalukkuuteen, Jyri Peuranen sanoo.
Hallituksen puheenjohtaja Jukka Viitala pitää nyt tehtyjä päätöksiä luontevana jatkumona yrityksen kehitykselle.

– Meille on tärkeää pitää huolta asiakkaista ja työntekijöistä. Tavoitteenamme on olla yksi Suomen johtavista kylmäalan yrityksistä. Vahvistamme asemia tässä vaiheessa Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueella.
Aikomuksemme on rekrytoida lisää väkeä Keski-Pohjanmaalle, Viitala toteaa.

Yhteystiedot

SFT Finntekniikka Oy | Tuottajantie 67 | 60100 Seinäjoki | www.sft.fi
Jyri Peuranen | puh. 0400 913 892
Jukka Viitala | puh. 0500 265 161